Istoricul Bisericii

Inceputul...

La inceputul anilor 2000, existau in Naples mai multe familii de romani dar nu exista o biserica romana. Unele dintre aceste familii erau membrii la Biserica Betel din Hollywood, FL. Deasemenea, erau si familii care faceau naveta in Naples in cursul saptamanii datorita locurilor de munca. Intalnirile credinciosilor romani au fost initiate in casa fr. Vasile Brisc pentru o perioada. Apoi, dupa mutarea altor familii din Hollywood, a fost formata oficial Biserica Harul din Naples.

Serviciul de inaugurare a fost tinut in data de 11 Februarie 2001. La acea sarbatoare au participat frati si surori de la bisericile romane din Hollywood. Tot atunci, fr. Cornel Tuns a fost ales ca Pastor al Bisericii. Dupa un an, Cornel s-a mutat in alt oras si Pastor al Bisericii a fost ales fr. Dumitru Sabau in data de 3 Februarie 2002. 

Creșterea Bisericii...

Biserica a crescut in fiecare an incepand cu anul 2001 dupa infintare. Dumnezeu a binecuvantat zona aceasta cu prosperitate si multe familii de romani au facut din SW Floridei locul de resedinta. Fiecare familie, frate sau sora, care au venit, ne-au încurajat si îmbarbatat pe noi, cei care eram deja aici. Aşa a lucrat si lucrează Dumnezeul nostru.
Au fost şi atacuri din partea diavolului care ameninţau lucrarea, numai că s-a dovedit încă o dată cât de adevărat este Cuvântul Domnului care spune in Matei 16:18 că „porţile Locuinţei morţilor nu vor birui Biserica Lui”. Fiecare familie în parte; fiecare frate sau soră, care s-au mutat la Naples şi  au devenit membrii bisericii, au însemnat mult pentru lucrarea Domnului, pentrucă s-au dat pe ei înşişi, devenind astfel „pietre vii” în Biserica Domnului din Naples.

Viitorul...

Nu vom uita niciodata de unde ne-a luat Domnul nostru, de călăuzirea Duhului Sfânt în acesti ani şi să privim cu încredere în viitor. „Toate au fost făcute prin El şi pentru El. El este mai înainte de toate lucrurile şi toate se ţin prin El. El este Capul Trupului, al Bisericii. El este începutul, cel Întîi născut dintre cei morţi, pentruca în toate lucrurile să aibă întîietatea”. (Col.1:16b-18)

Ca si Biserica, dorim sa avem un impact intre romanii din SW Florida si cat mai multe suflete sa il cunoasca pe Dumnezeu si sa accepte pe Isus Hristos ca Domn si Mantuitor in viata lor. Dorim sa crestem in cunoasterea Adevarului si al Scripturilor pentru a putea trai o viata sfanta si placuta inaintea Lui. Dumnezeu sa ne ajute la aceasta, Amin.